bence beybileyt daha iyiydi veya b-daman yeni çıktıya alışkanlıktanda olabilir fikrim
B-Daman
Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun
Cevap:ataberk demiş ki:eeeed ne fark eder işte ben dilinden nasıl söyleniyosa öle yazdım istesem yazılışı gibide yazabilirdim heralde ağzından söylenirkende Beyblade demiyoruz...
E yani.Türkçe değil ki bu.Beyblade diye yazıp Beyblade diye okumamız gerekiyor.Senin İngilizce'n dandikse ben ne yapayım.Hadi Türkçe'mizde ""öge" diye yazılır,"öğe" diye okunur" dersek o bizim için pek bir şeyi değiştirmez.Ama bu İngilizce.İngilizce yazıp İngilizce okuyacaksın."Küçükler anlamaz"mış.Tamam,anlamasınlar,ne yapabiliriz?Onlar büyümüyor mu?İngilizce yazıyorsun,İngilizce okuyorsun.Burada yapmaman gereken ve çok önemli olan iki şey var.Birincisi;İngilizce okunuşunu Türkçe yazmamak,ikincisi de İngilizce yazılışını Türkçe olarak söylememek.İki dili birbirinden ayrı tutacaksın,o kadar.Bitti.Anlamıyorum ki,aşağıdaki gibi saçma bir cevap vermekle eline ne geçiyor?Tamer demiş ki:Yabancı sözcükler okundukları gibi yazılmaz
Saçmalık diz boyu."Söylerken farklı söylüyoruz" dersen,sen bittin.Senin için yapılacak hiçbir şey yok.Sen Yu-gi-oh! oynasan ne yaparsın acaba çok merak ediyorum.Kartın ismini okuduktan sonra efekti okumaya geçene kadar yaşlanırsın herhalde.Senin İngilizce'n yok,anladık.Suç değil.Ama niye bunu dışa yansıtma gereği duyuyorsun?ataberk demiş ki:biz sanki hassas değiliz bende biliyorum yazdığım gibi yazılmadığını ama söylerken beybileyd diyoruz ama yazılışında sen haklısın ama okunuşunda yan,i söylenişinde beybileyd diyoruz
Bir kere,Beyblade'i bilen adam,okunuşunu da bilir.Sen öyle yazınca bırak on yaşındakileri,benim bile kafam karıştı.Doğru yazılışını biliyorsan niye öyle yazıyorsun ki?İngilizce oku İngilizce yaz,Almanca oku Almanca yaz,Fransızca oku Fransızca yaz,Türkçe oku Türkçe yaz.Bu kadar.Bitti.Saçma bir cevap vermene de gerek kalmadı.ataberk demiş ki:tamam bu konu çok uzadı her ikimizde haklıyız Beyblade diye yazılır ama oknuşu benim dediğim gibi buraya 10 yaşından küçüklerde katıldığı için ben anlamzlar diye öle yazdım ok ee sizce hangisi daha ii Beyblade mi b-daman mı