B-Daman
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

b-daman mı daha ii beybileytmi

+5
enjyu_yigit
gaia9
TaKaO
|/|3+!||
ataberk
9 posters

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1b-daman mı daha ii beybileytmi Empty b-daman mı daha ii beybileytmi C.tesi Mart 21, 2009 3:40 pm

ataberk

bence beybileyt daha iyiydi veya b-daman yeni çıktıya alışkanlıktanda olabilir fikrim

2b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi C.tesi Mart 21, 2009 5:21 pm

|/|3+!||

|/|3+!||

Böyle bir anket çok daha önce açıldı.Ve o demek istediğin şey Beyblade olsa gerek.

3b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi C.tesi Mart 21, 2009 6:47 pm

ataberk

eeeed ne fark eder işte ben dilinden nasıl söyleniyosa öle yazdım istesem yazılışı gibide yazabilirdim heralde ağzından söylenirkende Beyblade demiyoruz...

4b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 6:08 am

TaKaO

TaKaO

Yabancı sözcükler okundukları gibi yazılmaz

5b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 8:25 am

gaia9

gaia9

Bak arkadaşım söylerkende beybileyt demiyoruz söylerkende beybıleyd diye okunuyor ama BEYBLADE diye yazılır sanki dalga geçermiş gibi beybileyt sdiyorsun sanki çiklet alıorsun bakkaldan Beyblade konusunda hassasımdır '!!!

6b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 9:17 am

ataberk

biz sanki hassas değiliz bende biliyorum yazdığım gibi yazılmadığını ama söylerken beybileyd diyoruz ama yazılışında sen haklısın ama okunuşunda yan,i söylenişinde beybileyd diyoruz

7b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 9:32 am

enjyu_yigit

enjyu_yigit

Arkadaşım anlamıyor musun ya?Tamam okunuşu öyle olabilir ama yazılışını doğru yaz lütfen.Öyle okuyoruz diye öyle yazamayız...

8b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 9:48 am

ataberk

tamam bu konu çok uzadı her ikimizde haklıyız Beyblade diye yazılır ama oknuşu benim dediğim gibi buraya 10 yaşından küçüklerde katıldığı için ben anlamzlar diye öle yazdım ok ee sizce hangisi daha ii  Beyblade mi b-daman mı

9b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 10:37 am

enjyu_yigit

enjyu_yigit

https://bdaman.yetkin-forum.com/b-daman-urunleri-f13/sizce-b-daman-m-yoksa-beyblade-mi-t131.htm
Zaten bu konu yukarıdaki adreste var.Ayrıca anketi de var.Bir daha aynı konudan açmaya gerek yok...

10b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 2:09 pm

ataberk

ben daha yeni üye olduğum için onu görememişim ok

11b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 2:24 pm

|/|3+!||

|/|3+!||

Çok afedersiniz,hazır uğramışken şu arkadaşa cevap vermeden gidemeyeceğim.
ataberk demiş ki:eeeed ne fark eder işte ben dilinden nasıl söyleniyosa öle yazdım istesem yazılışı gibide yazabilirdim heralde ağzından söylenirkende Beyblade demiyoruz...
Cevap:
Tamer demiş ki:Yabancı sözcükler okundukları gibi yazılmaz
E yani.Türkçe değil ki bu.Beyblade diye yazıp Beyblade diye okumamız gerekiyor.Senin İngilizce'n dandikse ben ne yapayım.Hadi Türkçe'mizde ""öge" diye yazılır,"öğe" diye okunur" dersek o bizim için pek bir şeyi değiştirmez.Ama bu İngilizce.İngilizce yazıp İngilizce okuyacaksın."Küçükler anlamaz"mış.Tamam,anlamasınlar,ne yapabiliriz?Onlar büyümüyor mu?İngilizce yazıyorsun,İngilizce okuyorsun.Burada yapmaman gereken ve çok önemli olan iki şey var.Birincisi;İngilizce okunuşunu Türkçe yazmamak,ikincisi de İngilizce yazılışını Türkçe olarak söylememek.İki dili birbirinden ayrı tutacaksın,o kadar.Bitti.Anlamıyorum ki,aşağıdaki gibi saçma bir cevap vermekle eline ne geçiyor?
ataberk demiş ki:biz sanki hassas değiliz bende biliyorum yazdığım gibi yazılmadığını ama söylerken beybileyd diyoruz ama yazılışında sen haklısın ama okunuşunda yan,i söylenişinde beybileyd diyoruz
Saçmalık diz boyu."Söylerken farklı söylüyoruz" dersen,sen bittin.Senin için yapılacak hiçbir şey yok.Sen Yu-gi-oh! oynasan ne yaparsın acaba çok merak ediyorum.Kartın ismini okuduktan sonra efekti okumaya geçene kadar yaşlanırsın herhalde.Senin İngilizce'n yok,anladık.Suç değil.Ama niye bunu dışa yansıtma gereği duyuyorsun?

O yaptığın şey var ya,nasıl okunduğu Türkçe olarak yazmak.O kadar büyük bir hata ki...Mesela,geçenlerde bir tane İngilizce öğrenme kitabını elime aldım.Önce diyalogları vermişler,ondan sonra da diyalogların içinde geçen yeni İngilizce kelimelerin anlamlarını.Ne var ki,İngilizce sözcüğü yazdıktan sonra yanına parantez açıp okunuşunu Türkçe olarak yazmışlar.Yani tıpkı senin yaptığın gibi.Bunu görür görmez,hemen o kitabı fırlatıp attım.Böyle şeyler insanın İnilizce'sini feci anlamda düşürüp bozuyor.Dördüncü sınıftan beri İngilizce dersi görüyorum ve şu an sekizinci sınıfım.O zamandan beri İngilizce'm karneme daima beş olarak yansıdı.

Tamam,yukarıdaki mesajını da geçelim.Ona da güzel bir cevap vermişler ne de olsa.Ama sen yine saçma cevaplarından biriyle karşılık vermişsin.
ataberk demiş ki:tamam bu konu çok uzadı her ikimizde haklıyız Beyblade diye yazılır ama oknuşu benim dediğim gibi buraya 10 yaşından küçüklerde katıldığı için ben anlamzlar diye öle yazdım ok ee sizce hangisi daha ii  Beyblade mi b-daman mı
Bir kere,Beyblade'i bilen adam,okunuşunu da bilir.Sen öyle yazınca bırak on yaşındakileri,benim bile kafam karıştı.Doğru yazılışını biliyorsan niye öyle yazıyorsun ki?İngilizce oku İngilizce yaz,Almanca oku Almanca yaz,Fransızca oku Fransızca yaz,Türkçe oku Türkçe yaz.Bu kadar.Bitti.Saçma bir cevap vermene de gerek kalmadı.

Bu yazdıklarımdan çıkarılacak sonuç:Lütfen biri şu başlığı düzenlesin Smile .

12b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 2:30 pm

ataberk

tartışmakta istemiyorum senle ama benim ingilizcem daima 5 olmuştur istiyosan karnemi gösteriyim hem her nisan hata yapar bikere daha bunuda bilmiytosan 8. sınıfa hidip yuh derim sana

13b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 2:33 pm

ataberk

tamam ben yanlış yazmadım demiyorum yanlış yazdım kabul ediyorum ama hatasız kul olmaz sen acasba herşeyin iyisini bilecek kapasitedemisin bilim adamlarının bile beyninde 8 kapı var en büyük bilim adamları ordunalyüzler bile bu kapıların en fazla 3 ünü doldura biliyor bikere ben orda yanlış yazdım dedim kabullendim ama dedim dilden söylenişi benim dediğim gibi

14b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 5:02 pm

sena

ama Beyblade diye yazılır

15b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 7:02 pm

Terry

Terry

ataberk senin bu konuda tmm ozur dilerim haklısınız demen gerekirken uste cıkmaya calısıyosun yanlıs bisi

http://www.batikentgencleri.tr.gg

16b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 7:15 pm

ataberk

ya ben kabulleniyorum tamam öle yazılşır diyorum hata yapmışım diyorum adam daha ingilizcen senin kötüyse ne yapalım gibi şeylerden saöz< ediyo ben en son mesajımdada belirttim hata yaPtım tamam dedim

17b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 8:44 pm

|/|3+!||

|/|3+!||

@Ege:Sağol Smile .Duruma açıklık getirdin Smile .
@Ataberk:Hatanı söylüyorum.Suç mu?Konuyu saptırma lütfen.Yaptığın resmi ve tescilli olarak post kasmaktan başka bir şey değil.Tartışma çıkartıp flood yapıyorsun.Bir sayfa dolusu açıklama yaptım.Bunu mu anladın?Helal olsun.Hatanı kabullenmediğin sürece hatanı belirteceğim."İkimiz de haklıyız" diyerek tartışmayı bitiremezsin.Çünkü hiçbir tartışmada iki taraf da haklı değildir.Bu sana son yanıtım.Artık devam etmeyeceğim.İstersen cevap yazıp post kasar,flood yaparsın.Benden başka da doğruyu bilenler var.Hadi beni dinlemiyorsun.Onları dinle.Ya da sen bilirsin.Ben söyleyeceğimi söyledim.Bir sayfa dolusu sana bir şey anlatmaya çalışsam da itiraz ediyorsun.Başka biri sana neyin doğru olup neyin doğru olmadığını anlatsın.

18b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Paz Mart 22, 2009 9:42 pm

ataberk

ok sen haklısın ben baştaki mesajlarla belirttim bu konu çok uzadı diye ok yanlışlıkla öle yazdım ok by

19b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Ptsi Mart 23, 2009 4:17 pm

neska

neska

Arkadaslar bu ne ya?Iki gun yoktum.Forumda neler olmus.Lutfen bos bos tartismalarla forumu kirletmeyelim.Taertisicaksaniz da ozelde msnde tartisin.

http://www.b-daman-azeri.buygoo.net

20b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Ptsi Mart 23, 2009 4:50 pm

Terry

Terry

arkadasım bu konuların hepsi post kasmak amacıyla yapılmıs diye dusunuyorum senin yaptıgın sey post kasmaktan baska birsey degil.
foruma geldiginden beri 5 tane (abartmıyorum)konu actın belkide daha fazla ve forum a geleli kac gun oldu hadı ondanda gectim bu konuların hepsi gereksiz post kasmak icin actıgını dusunuyorum...

21b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Ptsi Mart 23, 2009 6:41 pm

Admin

Admin
Admin

Arkadaşlar selam..
Bence de bu konu biraz uzadı. Bence burada kapatalım bu mevzuyu ne dersiniz.?

http://www.b-daman.com.tr

22b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Ptsi Mart 23, 2009 6:53 pm

TaKaO

TaKaO

Ben katılıyorum Smile

23b-daman mı daha ii beybileytmi Empty Geri: b-daman mı daha ii beybileytmi Ptsi Mart 23, 2009 10:26 pm

Terry

Terry

kapat gitsin admin (adını bilmedigim icin admın dedim Very Happy)

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]