B-Daman
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ??

+13
yamato4
soykan34
ben kkai88
|/|3+!||
Terry
TaKaO
kinomiya_takao
SchwarzeDranzer
*Enju*
neska
gaia9
trunks
rider of b-daman
17 posters

Sayfaya git : 1, 2  Sonraki

sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ??

sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Vote_lcap63%sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Vote_rcap 63% [ 12 ]
sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Vote_lcap37%sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Vote_rcap 37% [ 7 ]
Toplam Oylar : 19

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 2 sayfası]

hrn123hrn

hrn123hrn

arkadaşlar herkes neden beyblade diyo ama b daman daha fazla

hrn123hrn

hrn123hrn

ben eskiden beybladeyi çok severdim ama eski günler aklıma geldi ve b damancı oldum:D 

3sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? C.tesi Ekim 02, 2010 11:46 am

semih24

semih24

b-daman da harika bir şey ama beyblade çocukların gönlüne taht kurmuş b-damana kötü demiyorum hatta izliyorum her gün ama şimdiki çocukların beyblade yi izleyememesi kötü oldu

Terry

Terry

Bencede Beyblade daha zevkli daha ucuz,masrafsız bir oyun bence..

http://www.batikentgencleri.tr.gg

5sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Perş. Eyl. 30, 2010 5:55 pm

simyager

simyager

BEYBLADE daha eski daha kökleşmiş.

6sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Çarş. Eyl. 29, 2010 5:12 pm

Bull #1 Fan

Bull #1 Fan

Tbikide B-DAMAN!!!! Razz

http://battlebdaman.forumdizini.com

7sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Ptsi Mayıs 18, 2009 2:03 pm

yamato4

yamato4

bence beyblade Very Happy

8sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? C.tesi Mayıs 02, 2009 7:30 pm

rider of b-daman

rider of b-daman

b-daman da farklı bi dünya tabikide Very Happy

9sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Salı Nis. 14, 2009 2:23 pm

Terry

Terry

aslında her ikisi de cok gzl

10sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Ptsi Nis. 13, 2009 5:37 pm

ben kkai88

ben kkai88

tabii ki beyblade Metin Wink

|/|3+!||

|/|3+!||

Beyblade'in hâlâ şans işi olduğunu söyleyen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

Çünkü kendileri Beyblade'den hiç mi hiç anlamadıklarını cesurca belli ediyorlar.

NOT:Burada kavga çıkarmak veya hakaret etmek gibi bir amacım kesinlikle yoktur.

Aslında B-Daman da zevkli.Çeşitli antrenmanları ve değişik oyun şekilleriyle o güzel bir oyun olduğu doğru.Bu yüzden Beyblade'in de,B-Daman'ın da zevkleri ayrı.

Ama sonuçta hangisini ne kadar çok sevdiğimizi söylüyoruz.Ben Beyblade dedim,açıklamamı da yaptım.

Ama bir de şu taraftan bakmak lazım ki;her ikisi de spor.Her ikisinde de vücudumuzu çalıştırıyoruz.

Peki anime ve çizgi film bakımından hangisini seçerdiniz?Şimdi bir de bunun muhabbetini yapalım bakalım Smile .

12sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Cuma Nis. 10, 2009 7:53 pm

TaKaO

TaKaO

Beyblade'i 10 yıl oynayabilirim ama B-Daman bir hobi öyle hergün oynanmıyor langırt gibi arada sırada oynayacaksın zevkini alacaksın bence.

13sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Çarş. Nis. 08, 2009 4:32 pm

rider of b-daman

rider of b-daman

yaa her şey şans Very Happy

14sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Çarş. Nis. 08, 2009 8:02 am

soykan34

soykan34

Ama oynarken kontrolünü iyi yaparsan iş şansa kalmamış oluyor.

B-Daman'ıda çok ama çook seviyorum.Ama beyblade'i çok daha fazla seviyorum

15sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Salı Nis. 07, 2009 8:57 pm

rider of b-daman

rider of b-daman

ben kkai88 demiş ki:
SchwarzeDranzer demiş ki:
kinomiya_takao demiş ki:
SchwarzeDranzer demiş ki:Ben şöyle bir cevap vereyim;

İkisinin de zevkleri ayrıdır.

B-Daman'da, kendi el ve göz becerin işlev görür, kontrol senin elindedir, ve karşındaki oyuncunun robotuna hasar vermek olduğu için amaç, zevklidir.

Beyblade'de parçaları takarsın, anlık gücün ile fırlatırsın ve o tokuşturmaların sesini dinlemek, Beyblade'in sahadan fırladığını görmek zevklidir, ama onda tüm kontrol sende değildir.

Bu açılardan da isterseniz düşünebilirsiniz. Smile

Senle turnuvada karşılaşalım sana anlık yenilğiyi göstreyim Smile
B daman mı beyblade mi diye sorucaksanız ikisininde ayrı zevki var sonuçta ikisde kazanmayı gerektiren oyun zaten yapan firima aynı birisi iyi birisi kötü diyemeyiz.........

Boş boş konuşma Very Happy Bi kere B-Daman'da yendi diye hemen gaza geldi Very Happy

Ben diyorum ki Beyblade'de asıl olay parçalarda, fırlatana kadar da kontrol sendedir ama saha içinde artık dönerken bişi yapamazsın. Very Happy
o beyblade in sorunu deil TÜRKİYE DE RC nin çok olmamasından
bence rc beyblade lerle maçlar manyak olur bence bu arada beyblade Very Happy

arkadalar beyblade i ne kadar sevsekte b-daman da birisiyle kapışmak çok daha zevk verici..
beyblade de kutsal canavar olmadığı için kntrol şans ta Very Happy

16sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Salı Mart 17, 2009 6:14 pm

TaKaO

TaKaO

Bir kere en basiti,B-Daman'ı sokakta oynayamazsın.Ama Beyblade'ş oynarsın.Bu da seni arkadaşlarınla kaynaştırır.Daha da havaya sokar.Beyblade'dem dah
a çok zevk alırsın.Ama B-Daman'da böyle bir şey yok.

17sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Salı Mart 17, 2009 6:11 pm

|/|3+!||

|/|3+!||

Sağol Tamer.Bu mesajınla hem beni anladığını belirtmiş,hem söylediklerimi üstelemiş,hem de benim asıl belirtmek istediklerimi vurgulamışsın.

B-Daman,çok güzel bir oyun.Çok iyi bir oyun.Ama Beyblade kadar değil.

B-Daman'da da "kötü oyuncu" ve "iyi oyuncu" terimleri var,Beyblade'de de.Ama B-Daman'da "iyi B-Daman" diye bir şey yok.Beyblade'in güzel yanlarından biri de,"iyi Beyblade" diye bir şeyin olmasıdır.Herkes kendine uygun olanı seçer,yapar ve yarışır.Ama B-Daman'da öyle bir şey yoktur.Herkes her B-Daman'ı kullanabilir.Ama herkes,her Beyblade'i kullanamaz.Kullansa bile birilerini yenemez.

Beyblade'de bir iş ayrımı vardır.Sen çekersin,o savaşır.Ama B-Daman'da öyle değil.Sen bırakırsan o hiçbir şey yapamıyor.

Sonuna kadar Beyblade diyorum.Her türlü itiraza da açığım.Beyblade benim ruhuma işlenmiş bir kere.

18sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Salı Mart 17, 2009 5:39 pm

TaKaO

TaKaO

|/|3+!|| demiş ki:Asıl senin dediğinin tam tersi.

B-Daman'da kontrol senin elinde değil ama Beyblade'de öyle.Biliyorum,böyle söylediğim için çoğunuz şaşırmış durumdasınız.Ama gerçek bu.B-Daman da güzel.Ama kesinlikle ve kesinlikle Beyblade'den daha iyi olamaz.

Hepsinden önce,Beyblade'de bir arkadaşın var.Yarışları kazanmanda sana yardım ediyor.Onun sayesinde kazanıyorsun.Ama B-Daman'da öyle değil.O zırhlar,kılıflar,tutmalıklar...Hepsi tamamen yapmacık.İşe yarasa bile çok azı işe yarıyor.Mesela,Cobalt Blade'de güç kanadı daha güçlü fırlatmasını sağlıyor.Ama diğer parçalarının tamamı süs ve tutmada kolaylık sağlamaktan başka hiçbir işe yaramıyor,kendi başlarına bir iş yapamıyorlar.Halbuki Beyblade'de,kullandığın Beyblade'in tüm parçaları yarışın sonucunda bir değişiklik yapıyor.Tek bir parçasını dahi değiştirsen de farkı görebiliyorsun.

En kötüsü de,B-Daman'da "standart" diye bir şey var.B-Daman'ın zırhını çıkarttığında elinde kalan iskeletle oynamak kural dışı değil.Ve bu "standart" anlamına geliyor.Ama Beyblade'de öyle değil.Her Beyblade'in kendine özel güçleri var.Hiçbiri "normal" veya "standart" değil,olamaz da.

Şans konusuna gelince,tamam,kabûl ediyorum.Beyblade'de fırlattıktan bir müddet sonra kontrol senin elinde olmuyor.Ama,onun parçalarını biliyorsun.Neyin ne işe yarayacağını anlıyorsun ve nasıl kullanabileceğini biliyorsun.Ama B-Daman'da öyle bir şey olmuyor.Standart bir B-Daman'a sahip olan oyuncu bile DHB maçında rakibinin hedef tablasını vurup galip gelebiliyor.

Beyblade'de,nereye atacağını kafanda tasarlayabiliyorsun.Nasıl çekeceğini plânlayabiliyorsun.Ne yaparsan hangi sonuca ulaşacağını tahmin edebiliyorsun.Ve fırlatma şeridini çekip Beyblade'i sahaya attıktan sonra,bunların sonucunu alıyorsun.Bundan sonra senin yapabileceğin bir şey olmuyor.Görevini akradaşına,yani Beyblade'ine devrediyorsun.Yarı yarıya bir görev paylaşımı var.Senin yaptığın her şey,ona güç olarak yansıyor.Ve o da,bu gücü kullanarak senin maçı kazanmanı sağlıyor.

Lakin B-Daman'da öyle değil.O robotlar,sen olmayınca kendi başlarına hiçbir şey yapamıyorlar.Öyleyse onların ne anlamı kaldı ki?Sen ellerini oyundan çekince,öylece durup rakibine bakıyorlar.Hiçbir şey yapmıyorlar.Her şeyi kendin yapmak zorunda kalıyorsun.Hani nerede o zırhlar?Nerede kaldı o kılıflar?Hiçbir işe yaramıyorlar.Oyun boyunca B-Daman'ının başında durup onu oynatman,rakibin bilyelerinden kaçırman ve kazanman için rakibini vurman gerekiyor.Ama Beyblade'in en sevdiğim yanlarından biri de bu.Maçı seyretmen gerekmiyor.Fırlattıktan sonra duruncaya kadar ona dokunman gerekmiyor.Fırlatıp çekip gidebiliyorsun bile.

Tek bir not düşeyim,bugüne kadar edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum,Beyblade sadece aşırı acemi Beyblade'ciler için şans işidir.

Beyblade benim ruhuma işledi.Beyblade'i bırakmıyorum,bırakmayacağım.İstesem de bırakamam da.BBW forumunda kim ne zaman Beyblade'i bırakırsa hemen aklıma onun Beyblade adına yaptıkları ve Beyblade bilgisi geliyor.Hiçbir zaman usta bir Beyblade'cinin "Beyblade'i bırakıyorum" dediğini duymadım.Bu işi ustalıkla yapanlar kişiler,bu işin değerini gerçekten bilen ve hayattan zevk alabilen kişilerdir.

Çok çok güzel söylemişsin Metin'cim ağzına sağlık..Biraz da ben ekleyeyim:

Senin de dediğin gibi,B-Daman'da herşeyi sen yaparsın ama Beyblade'de yarı yarıya.Tamamen doğru.Sen,bir Cobalt Blade alsan 30 TL'ye,dünyanın en iyi B-Daman'ını yenebilirsin.Çünkü kontrol sende.Ama beyblade de 12 TL'lik Masater Driger'in daha marifetini göremedik.Sizce bu beyblade diğer beybladelere kafa tutabilir mi?Tabiki hayır.Fark bu işte.B-Daman'da ne yaparsan yap,istersen 1.000.000 TL harca,aksesuar,B-Daman,zırh,bilye al,yine de yenilebilirsin.Çünkü önemli olan B-Daman değil,sen.Senin oynayışın.Ama beyblade'de dur,um böyle değil.Onda işler yarı yarıya olduğu için beybladeinin açığını sen,senin açığını o kapatabilir.(Tabi doğru seçim yaparsan)Bu yüzden "arkadaş"benzetmen doğru.Ama B-Daman'da sen eğer pek bir şey yapamıyorsan,yarışı kaybedersin demektir.Açığını para harcayıp B-Daman alıp kapatamazsın.

İlla ki ikisi arasında tercih yapsaydım,beyblade'i seçerdim.Çizgi romanından,programından,animesinden,beybladeinden,çantasından,kutusundan,kullanma kılavuzundan hatta kokusundan bile etkilenirim ben beyblade'in.

Seçim şöyle olur,eğer siz bir oyun oynarken kontrolin tamamen sizde olmasını isterseniz,B-Daman'ı seçersiniz.Ama yok,ben bu işe yokum,ben yarı yarıya paylaşırım,zoru seçerim derseniz de beyblade'i seçersiniz.Ama kendinizi 2002'de Beyblade rüzgarına kaptırıp da hem Beyblade hem de devamında B-Daman oynuyorum derseniz,oy kullanmazsınız,ikisini de seçersiniz.Ama dediğim gibi,şu an benim için Beyblade unutulmazdır,öyle de kalacaktır.Ama B-Daman'da oldukça iyi bunu da söyleyeyim.

19sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Salı Mart 17, 2009 4:58 pm

ben kkai88

ben kkai88

kinomiya_takao demiş ki:

B-Daman'da, kendi el ve göz becerin işlev görür, kontrol senin elindedir, ve karşındaki oyuncunun robotuna hasar vermek olduğu için amaç, zevklidir.

Beyblade'de parçaları takarsın, anlık gücün ile fırlatırsın ve o tokuşturmaların sesini dinlemek, Beyblade'in sahadan fırladığını görmek zevklidir, ama onda tüm kontrol sende değildir.

B daman mı beyblade mi diye sorucaksanız ikisininde ayrı zevki var sonuçta ikisde kazanmayı gerektiren oyun zaten yapan firima aynı birisi iyi birisi kötü diyemeyiz.........

Boş boş konuşma Very Happy Bi kere B-Daman'da yendi diye hemen gaza geldi Very Happy

Ben diyorum ki Beyblade'de asıl olay parçalarda, fırlatana kadar da kontrol sendedir ama saha içinde artık dönerken bişi yapamazsın. Very Happy
o beyblade in sorunu deil TÜRKİYE DE RC nin çok olmamasından
bence rc beyblade lerle maçlar manyak olur bence bu arada beyblade Very Happy

20sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Salı Mart 17, 2009 4:43 pm

gaia9

gaia9

Beyblade'yi bu aralar daha çok seviyorum nasıl siagara bağımlılık yapıyorsa Beyblade'de bağımlılık yapıyor okulda pantolonumun cebinde her zaaman Driger Fang ile geziyorum ama şöle bir yüzdeleme yaparsak:

Beyblade'yi sevme oranım :%65
B-Daman'ı sevme oranım :%45 aynı oranalrda geziyor ama Very Happy

21sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Salı Mart 17, 2009 11:49 am

|/|3+!||

|/|3+!||

Tabii ki Beyblade.
[quote=*Enju*]B-Daman nedeni de : B-Damanda kendi kaderini kendin belirliyorsun Beyblade de şans işi. Ve Beyblade de oyunu dışındasın B-Damanda tam tersi.[/quote]
Asıl senin dediğinin tam tersi.

B-Daman'da kontrol senin elinde değil ama Beyblade'de öyle.Biliyorum,böyle söylediğim için çoğunuz şaşırmış durumdasınız.Ama gerçek bu.B-Daman da güzel.Ama kesinlikle ve kesinlikle Beyblade'den daha iyi olamaz.

Hepsinden önce,Beyblade'de bir arkadaşın var.Yarışları kazanmanda sana yardım ediyor.Onun sayesinde kazanıyorsun.Ama B-Daman'da öyle değil.O zırhlar,kılıflar,tutmalıklar...Hepsi tamamen yapmacık.İşe yarasa bile çok azı işe yarıyor.Mesela,Cobalt Blade'de güç kanadı daha güçlü fırlatmasını sağlıyor.Ama diğer parçalarının tamamı süs ve tutmada kolaylık sağlamaktan başka hiçbir işe yaramıyor,kendi başlarına bir iş yapamıyorlar.Halbuki Beyblade'de,kullandığın Beyblade'in tüm parçaları yarışın sonucunda bir değişiklik yapıyor.Tek bir parçasını dahi değiştirsen de farkı görebiliyorsun.

En kötüsü de,B-Daman'da "standart" diye bir şey var.B-Daman'ın zırhını çıkarttığında elinde kalan iskeletle oynamak kural dışı değil.Ve bu "standart" anlamına geliyor.Ama Beyblade'de öyle değil.Her Beyblade'in kendine özel güçleri var.Hiçbiri "normal" veya "standart" değil,olamaz da.

Şans konusuna gelince,tamam,kabûl ediyorum.Beyblade'de fırlattıktan bir müddet sonra kontrol senin elinde olmuyor.Ama,onun parçalarını biliyorsun.Neyin ne işe yarayacağını anlıyorsun ve nasıl kullanabileceğini biliyorsun.Ama B-Daman'da öyle bir şey olmuyor.Standart bir B-Daman'a sahip olan oyuncu bile DHB maçında rakibinin hedef tablasını vurup galip gelebiliyor.

Beyblade'de,nereye atacağını kafanda tasarlayabiliyorsun.Nasıl çekeceğini plânlayabiliyorsun.Ne yaparsan hangi sonuca ulaşacağını tahmin edebiliyorsun.Ve fırlatma şeridini çekip Beyblade'i sahaya attıktan sonra,bunların sonucunu alıyorsun.Bundan sonra senin yapabileceğin bir şey olmuyor.Görevini akradaşına,yani Beyblade'ine devrediyorsun.Yarı yarıya bir görev paylaşımı var.Senin yaptığın her şey,ona güç olarak yansıyor.Ve o da,bu gücü kullanarak senin maçı kazanmanı sağlıyor.

Lakin B-Daman'da öyle değil.O robotlar,sen olmayınca kendi başlarına hiçbir şey yapamıyorlar.Öyleyse onların ne anlamı kaldı ki?Sen ellerini oyundan çekince,öylece durup rakibine bakıyorlar.Hiçbir şey yapmıyorlar.Her şeyi kendin yapmak zorunda kalıyorsun.Hani nerede o zırhlar?Nerede kaldı o kılıflar?Hiçbir işe yaramıyorlar.Oyun boyunca B-Daman'ının başında durup onu oynatman,rakibin bilyelerinden kaçırman ve kazanman için rakibini vurman gerekiyor.Ama Beyblade'in en sevdiğim yanlarından biri de bu.Maçı seyretmen gerekmiyor.Fırlattıktan sonra duruncaya kadar ona dokunman gerekmiyor.Fırlatıp çekip gidebiliyorsun bile.

Tek bir not düşeyim,bugüne kadar edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum,Beyblade sadece aşırı acemi Beyblade'ciler için şans işidir.

Beyblade benim ruhuma işledi.Beyblade'i bırakmıyorum,bırakmayacağım.İstesem de bırakamam da.BBW forumunda kim ne zaman Beyblade'i bırakırsa hemen aklıma onun Beyblade adına yaptıkları ve Beyblade bilgisi geliyor.Hiçbir zaman usta bir Beyblade'cinin "Beyblade'i bırakıyorum" dediğini duymadım.Bu işi ustalıkla yapanlar kişiler,bu işin değerini gerçekten bilen ve hayattan zevk alabilen kişilerdir.

22sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? C.tesi Mart 14, 2009 7:30 pm

Terry

Terry

bence b-daman

23sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? C.tesi Mart 14, 2009 1:45 pm

gaia9

gaia9

Bakın arkadaşlar Beyblade'deki durum ile B-Daman'daki durumu karşılaştırmak yanlış Beyblade olmasayadı B-Daman'ıda kimse tanıyamayacaktı ;)Hem turnuvalar daha çok oldu diyorsunuz ya o zaman hobiye şimdiki zaman kadar önem verilmiyordu hem de şimdiki durumlarda farklı

24sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? C.tesi Mart 14, 2009 9:59 am

rider of b-daman

rider of b-daman

yaa BB 2010 da canlancak diolar ama o eskisi kadar olmucak tabikide..eskiden herkesde bi BB vardı yaa Very Happy:D

bence b-daman çok daha güzell...

25sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Empty Geri: sizce b-daman mı yoksa beyblade mi ?? Perş. Ocak 29, 2009 11:58 am

kinomiya_takao

kinomiya_takao demiş ki:

B daman ile beybladi karşılaştırmak yersiz bence sonuçta iki oyunda güzel.B damanın ayrı yeri var beybladinde b daman karşılıklı oynandığı için sonucu kestiremiyorsun buda oyunu daha eğlenceli yapıyor......

http://www.bdaman.com.tr

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 2 sayfası]

Sayfaya git : 1, 2  Sonraki